(16 stk)
Horn
50 g fersk gjær
3/4 dl melk
100 g smør
ca 8 dl hvetemel
2 egg
1 eggeplomme
1 1/4 dl sukker
3/4 ts salt
Fyll
125 g smør
2 ss vaniljesukker
Pynt
1 egg til pensling
Dryss av vaniljesukker
Løs gjær opp i lunken (fingervarm) melk. Smuldre smør og mesteparten av melet.
Tilsett egg, eggeplomme, sukker, salt og melkeblandingen. Bland godt før du har i resten av melet.
Hev deigen under plast i ca en time.
Del deigen i to og kjevle ut til to store sirkler. Del deigen i 8 trekanter som vist på bildet over.
Bland vaniljesmør og ha litt på hver trekant. Rull sammen mot snippen.
Etterhev hornene i ca en halvtime. Pensle med sammenpisket egg.
Stek på 250 grader i ca 15 minutter til de har blitt gyldne
Avkjøl på rist under en håndkle.
Ved servering strør du over vaniljesukker. Deilige vaniljehorn :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar