Denne desserten skal fryses, så beregn god tid. Jeg lot de stå i fryseren natten over.
1 eggeplomme
1 dl sukker
2 dl kremfløte
100 g hvit sjokolade
saften av 1/2 lime
2 gelatinplater
Legg gelatinplater i vann i 5 minutter.
Ha eggeplomme, sukker og 1 dl fløte i en kjele. Varm opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett dem i kjelen, rør godt.
Hell massen i en bolle og pisk til den blir romtemperert.
Smelt så hvit sjokolade over middels varmt vannbad.
La sjokoladen være romtemperert før den nå skal blandes i eggeblandingen.
Visp 1 dl fløte til krem og vend denne inn i røren.
Hell parfaiten i dessertformer eller kremmerhus.
Her har jeg brukt cellofanpose som jeg lukket og satte i en form der de ble stående rett mens de ble fryst.
Desserten ble her servert med en nydelig morellkompott.
Herlig parfait... Falt i smak hos gjestene også! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar