Her kommer en nydelig kyllingmiddag som er bakt i denne herlige leirgryta.
Husk først å legge leirgryta i vann i minst en time.
Dette gjør at den trekker til seg vann, og dampen gjør at maten som tilberedes blir saftig og god :)
2 store kyllinglår
1 liten løk i ringer
1/2 sitron i skiver
4- 5 sjalottløk delt i to
1- 2 gulrøtter i skiver
3- 4 hele fedd hvitløk
1 stor sjampinjong i skiver
1 selleri i skiver
1 liten bunt timian
2 laubærblad
1 rød chili
salt og pepper
paprikapulver
chilipulver
Legg først ringer av sitron nederst i gryta, deretter fyller du på med resten av grønnsakene.
Ved hjelp av en hyssing, binder du sammen en bukett av chili, laubærblad og timian.
Legg denne bunten ned i gryta sammen med grønnsakene.
Legg kylling på topp, krydre med salt, pepper, chilipulver og paprikapulver.
Sett på lokket og la dette godgjøre seg i ovnen på 200 grader i 2 1/2 time
Se på denne herligheten!
Serveres her med ris som er krydret med gurkemeie.
Noe av det beste jeg vet :) Bon apetit!
Dette gjør at den trekker til seg vann, og dampen gjør at maten som tilberedes blir saftig og god :)
2 store kyllinglår
1 liten løk i ringer
1/2 sitron i skiver
4- 5 sjalottløk delt i to
1- 2 gulrøtter i skiver
3- 4 hele fedd hvitløk
1 stor sjampinjong i skiver
1 selleri i skiver
1 liten bunt timian
2 laubærblad
1 rød chili
salt og pepper
paprikapulver
chilipulver
Legg først ringer av sitron nederst i gryta, deretter fyller du på med resten av grønnsakene.
Ved hjelp av en hyssing, binder du sammen en bukett av chili, laubærblad og timian.
Legg denne bunten ned i gryta sammen med grønnsakene.
Legg kylling på topp, krydre med salt, pepper, chilipulver og paprikapulver.
Sett på lokket og la dette godgjøre seg i ovnen på 200 grader i 2 1/2 time
Se på denne herligheten!
Serveres her med ris som er krydret med gurkemeie.
Noe av det beste jeg vet :) Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar