17. feb. 2013

Reinsdyrfilet med småløk og stekt sopp

800 g reinsdyrfilet
1 ts salt 
400 g frisk sjampinjong i skiver
12 sjalottløk (hele eller kuttede)
4 persillerot i strimler
200 g aspargesbønner
 smør til steking
salt og pepper
 Krydre reinsdyrfiletene med salt og pepper og brun dem på begge sider i smør på stekepanna.
Legg dem så i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Stekes på 125 grader i ca 20 minutter.
(Ved kjernetemperatur på 70 grader er den rosa, og ved 76 grader er den gjennomstekt.)
La dem hvile i 5 minutter etter steking.
 Kok først aspargesbønner i 2 minutter i lettsaltet vann. Hell så raskt på kaldt vann for å avslutte kokeprossessen og for å beholde den friske grønnfargen. Så skal aspargesbønner stekes sammen med strimler av persillerot i smør. Krydre med salt og pepper.
Rens og evt. kutt opp sjalottløk, kutt sopp i båter. Stek disse raskt sammen i en stekepanne med smør.
Krydre med salt og pepper og legg de så i ildfast form i ovnen i 10- 15 minutter.
Serveres gjerne med kokt potet og en god saus til (brunsaus eller portvinssaus)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar