30. jan. 2013

Kyllingsuppe

(3- 4 personer)
ca 250 g stekt eller kokt kylling i biter
1 1/2 fedd finhakket hvitløk
4- 5 aromasopp i skiver (eller annen sopp)
2 gulrøtter i strimler
1/2 brokkoli i små buketter
ca 50 g sellerirot i biter
1/2 purreløk i skiver
1/2 finhakket chili (kan sløyfes)
1 1/2 dl bløtlagte og kokte byggryn eller byggris (kan sløyfes)
friske urter (persille, oregano eller timian)
2 l varm kyllingkraft (eller buljong)
 Stek først hvitløk, sopp, gulrøtter, brokkoli, purre, sellerirot og chili i smør i stekepannen.
 Ha grønnsaker og kylling i den varme kraften og tilsett ferdigkokte byggryn eller ris.
La suppen trekke i 15 minutter så smakene får blandet seg skikkelig.
Pynt med kvernet pepper og urter på toppen.
Fargerike grønne og oransje grønnsaker inneholder plantestoff som er immunstyrkende.
Kos deg!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar