175 g smør
3 dl lunkent vann
3 dl melk
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
1 kg mel
1 pk gjær
Fyll
1 pk karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig
1 finhakket løk
1/2 rød paprika i biter
3/4 glass tomatpurè
krydder (basilikum, oregano e. l)
Bland det tørre til deigen i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melken og vannet.
La det bli ca 37 grader før du blander det sammen med det tørre.
Bland det godt i kjøkkenmaskin og sett til heving under plast i 1 time.
Stek kjøttdeig, løk og paprika. Tilsett tomatpurè og litt vann og la det småkoke et par minutter.
Del deigen i 4 deler, kjevle ut hver del til en runding og del den igjen i 8. Legg fyll på hver del og rull sammen. Pass på at det er tett i alle kanter så ikke fyllet renner ut.
Pensle med egg og strø evt over sesamfrø hvis du vil
Stek i 20 minutter på 180 grader.
Del deigen i 4 deler, kjevle ut hver del til en runding og del den igjen i 8. Legg fyll på hver del og rull sammen. Pass på at det er tett i alle kanter så ikke fyllet renner ut.
Pensle med egg og strø evt over sesamfrø hvis du vil
Stek i 20 minutter på 180 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar