4. des. 2012

Peppermyntekonfekt

480 g melis
45 g usaltet romtemperert smør
4 ss kondensert melk (vikingmelk)
1 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts peppermynte essens (du kan også bruke andre essenser hvis du ønsker annen smak)
Smeltet sjokolade (Her bruker jeg en som heter Sjokoladeovertrekk kjøpt fra Cacas.no)
 Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. 
 Kna godt sammen med hendene til slutt til det blir en stor klump
 Klem massen med i silikonformer og sett det kaldt i 30 minutter. Gjerne i fryseren.
Klem den kalde peppermyntemassen ut av formene. Nå skal de dyppes i smeltet sjokolade. Den beste måten jeg fant ut var å først dyppe dem på undersiden og sette dem på et bakepapir, for så å ta oversiden.
For oversiden er det lettest å legge dem på en gaffel og bruke en skje til å helle over. Rist så av overflødig sjokolade ved å dunke gaffelen litt i kanten av skålen. Vipp dem så ned på bakepapiret med undersiden ned.
Pass på å ikke ha den for lenge på gaffelen, for da vil sjokoladen stivne og det blir vanskelig å få den av.
 Sjokoladen stiver ganske fort

Farlig gode! Disse er kjempefine å gi bort i gave også.
Enjoy :)

4 kommentarer:

  1. Vet du hvor lenge disse holder i kjøleskap? Jeg hadde ikke viking melk så jeg brukte fløte i stedet, det gir kanskje en kortere holdbarhetstid. Kan de fryses tror du?

    SvarSlett
  2. Hei! Disse vil holde seg godt i 2-3 uker i lufttett boks i kjøleskapet regner jeg med. De kan fryses, men da kan man også risikere at de blir grå og matte utenpå. :)
    God jul til deg!

    SvarSlett
  3. Takk for svar! 2-3 uker holder fint, de blir nok spist opp innen den tid ;)
    God jul til deg også!

    SvarSlett
  4. Hehe, det kan jeg love deg at dem blir ;) Jeg har laget ny ladning i dag, i håp om at jeg klarer å holde meg unna så noen andre kan få i gave til jul :)Farlig gode...

    SvarSlett