3 dl kremfløte
2 ss pulverkaffe (her brukte jeg Nescafe Gull)
2 ss kakaopulver
3 eggeplommer
5 ss sukker
2 dl sprit (60% gir best resultat)
Kok opp fløte, vann, kaffe og kakao under omrøring.
Visp egg og sukker i en bolle, tilsett den varme fløteblandingen i eggeblandingen under kraftig omrøring.
Hell alt tilbake i kjelen og kok sakte opp til likøren begynner å tykne. Avkjøles helt.
Tilsett til slutt spriten og rør om.
Hell over på tette flasker og oppbevar den kaldt. Denne likøren holder seg i flere måneder.
Kjempefint å gi bort i gave :)
Hei1 Jeg har prøvd meg på denne oppskriften. Men den blir ikke tykk? vet du hva som kan være feil? Hvor lenge skal egg og sukker piskes? Hvor tykk skal blandingen være til slutt. håper på litt krisehjelp:)
SvarSlettHei! :) Hm, litt usikker på hvorfor den ikke tykner egentlig. Kanskje den ikke koker lenge nok? Den skal ikke være kjempetykk da :) Egg og sukker skal ikke piskes lenge, det skal bare piskes sammen kjapt egentlig. Håper du fikk det til.
SlettGod jul til deg :)