28. nov. 2012

Sarah Bernhardt

Mandelmakroner
ca 250 g mandler (gjerne uten skall, men går fint med skall også)
3 dl melis
2 eggehviter 

Sjokoladekrem
150 g romtemperert smør
1 1/2 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladeglasur
200 g sjokolade (mørk)
2 ss delfiafett
 Mal mandlene så  mye du kan. Er ikke nødvendig å skålde mandlene først, men her valgte jeg å gjøre det.
Rør inn melis i mandlene. Pisk eggehvitene helt stive og vend forsiktig inn i mandelmassen. 
(Hvis du rører fort vil du slå ut luften av de piskede eggehvitene.)
(Med skåldede mandler)
(Ikke skåldede mandler)
 Bruk en sprøytepose eller bare en teskje for å legge på passe store rundinger på bakepapir på et stekebrett.
Husk at de flyter litt utover, så ha litt avstand. Stek dem på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøles helt.
 Lag sjokoladekrem: Pisk sammen romtemperert smør og melis. Tilsett eggeplommer, kakao og vann.
Rør godt sammen til en glatt krem.
Lag topper med sjokoladekremen på mandelmakronene og sett dem i fryseren.
De må være helt frosne før du skal dyppe dem i smeltet sjokolade til slutt.
Smelt sammen mørk sjokolade og  delfiafett over vannbad.
 Dypp dem i den smeltede sjokoladen, la litt av sjokoladen renne av, og sett dem tilbake på bakepapiret.
Oppbevar dem kaldt, helst i fryseren, da holder de seg lenge. Og de tines fort ved servering.
Herlige Sarah Bernhardt!

3 kommentarer:

  1. Denne er tradisjon hjemme hos oss til jul. Jeg hadde også tenkt å sende inn oppskriften på denne, men siden jeg ikke har fått lagd den og tatt bilder av den enda, kom du meg i forkjøpet :)
    Rekker jeg ikke å få sendt inn noe annet, vet jeg ihvertfall hva jeg skal stemme på :)
    Lykke til :)

    SvarSlett
  2. Hei! Ja disse er himmelske og fryseren må fylles opp til jul :) Tusen takk for det! :) Håper du får en kjempefin jul :) Juleklem fra Monica

    SvarSlett
  3. Takk, og god jul til deg også :)

    SvarSlett