Sunne, gode og saftige brød! (3 stk)
50 g gjær
8 dl lunka vann
1 dl yoghurt naturell eller surmelk
2 ts salt
4 ss olje
2 dl havregryn
500 g sammalt speltmel
750 g siktet speltmel
ca 1/2 dl linfrø (ønsket mengde)
ca 1/2 dl solsikkekjerner (ønsket mengde)
sesamfrø
Start med å legg havregryn i halvparten av vannet.Vannet skal være kokende. La det ligge å svelle i 10 minutter. Bland alt det tørre før du har i havregrynet, yoghurt, olje og resten av vannet.
Tilsett til slutt solsikkekjerner og linfrø. Elt dette sammen til en klissete deig. (Bruk gjerne kjøkkenmaskin)
Legg bakepapir i brødformer og fordel brøddeigen i dem. La brødene heves under plast i 45 minutter.
Hell på litt olje på toppen og strø på sesamfrø.
Stek på 200 grader i 45 minutter.
La brødene avkjøles i brødformene en stund under en håndduk før du legger dem på rist.
La brødene avkjøles i brødformene en stund under en håndduk før du legger dem på rist.
Nybakt brød er aldri feil!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar