500 g lammekjøttdeig
2 løk i skiver
2 ss margarin til steking
2 gulrøtter i terninger
200 g mais
100 g erter
2 ss hakkede urter (f. eks. basilikum og timian)
1/2 ts pepper
2 ss hvetemel
5 dl utblandet oksekraft/ -buljong
Duchesspoteter
1 kg potet
2 eggeplommer
salt
pepper
malt muskatnøtt
revet ost på toppen hvis ønskelig
Skrell og kutt opp poteter i små terninger og sett dem på kok.
Stek kjøttdeig og løk først. Tilsett gulrøtter, mais, erter, urter og pepper.
Stek i noen minutter.
Strø over mel og stek i 4 minutter før du tilsetter kraft/ buljong. Kok i ca 15- 20 minutter.
Hell vannet av potetene og mos dem.
Tilsett salt, pepper og muskatnøtt og rør godt
Hell kjøttblandingen i bunnen av en dyp ildfast form og lag topper av duchesspotetene.
Strø over ost om ønskelig.
Stek i ovnen på 190 grader i ca 30- 40 minutter.
Server med brød, salat eller brekkbønner
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar