25. juli 2012

Frossen rabarbra mousse med jordbærsaus

55 g sukker
225 g rabarbra (skrelt og i biter)

eggehvite fra 2 egg
170 g sukker
225 g fløte

Jordbærsaus
150 g jordbær
0, 4 dl vann
1 ss sukker
1 ts maisenna (bland den ut i 1 ss vann)
1 ts sitronsaft

 Vask, skrell og kutt opp rabarbra i biter. Kok opp dette med 55 g sukker og litt vann.
La det koke i ca 10 minutter. Sil av vannet og lag mos av rabarbraen med stavmikser eller i blender.
Avkjøles helt.
 Kok sukkerlake av 170 g sukker og litt vann, la den koke i 8- 10 minutter. Ta den av platen.
Visp eggehviten helt stiv. Tilsett litt og litt av den varme sukkerlaken mens du visper.
Bruk god tid.
 Ha i den avkjølte rabarbra mosen i eggehviten og rør godt sammen.
 Stivpisk fløte og vend inn dette i rabarbra/ eggehvite røren
 Hell i dessertskåler og legg dem i fryseren.
 Jordbærsaus: Kok opp moste jordbær, vann og sukker. La det koke i 10 minutter.
 Sil sausen, press godt ut all saften.(Restene av jordbær kan du spare til smoothies osv.) 
Hell sausen tilbake i kjelen, kok opp og visp inn utrørt maisenna. Kok i 1 minutt og tilsett sitronsaft.
Hell sausen over den fryste moussen.
Dette er helt fantastisk godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar