55 g sukker
225 g rabarbra (skrelt og i biter)
eggehvite fra 2 egg
170 g sukker
225 g fløte
Jordbærsaus
150 g jordbær
0, 4 dl vann
1 ss sukker
1 ts maisenna (bland den ut i 1 ss vann)
1 ts sitronsaft
Vask, skrell og kutt opp rabarbra i biter. Kok opp dette med 55 g sukker og litt vann.
La det koke i ca 10 minutter. Sil av vannet og lag mos av rabarbraen med stavmikser eller i blender.
Avkjøles helt.
Kok sukkerlake av 170 g sukker og litt vann, la den koke i 8- 10 minutter. Ta den av platen.
Visp eggehviten helt stiv. Tilsett litt og litt av den varme sukkerlaken mens du visper.
Bruk god tid.
Ha i den avkjølte rabarbra mosen i eggehviten og rør godt sammen.
Stivpisk fløte og vend inn dette i rabarbra/ eggehvite røren
Hell i dessertskåler og legg dem i fryseren.
Jordbærsaus: Kok opp moste jordbær, vann og sukker. La det koke i 10 minutter.
Sil sausen, press godt ut all saften.(Restene av jordbær kan du spare til smoothies osv.)
Hell sausen tilbake i kjelen, kok opp og visp inn utrørt maisenna. Kok i 1 minutt og tilsett sitronsaft.
Hell sausen over den fryste moussen.
Dette er helt fantastisk godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar