19. juli 2015

Gulrotkake med hasselnøtter i langpanne

Gulrotkake
6 egg
10 dl sukker
3- 4 dl olje
10 1/2 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts kanel
2 ts salt
15 dl raspet gulrot
200 g hakkede hasselnøtter

Topping
300 g Philadelphia kremost
300 g melis
1 ts vaniljesukker
saften av 1/2 sitron
300 g romtemperert smør
Lag kaken: Pisk sammen egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel blandet med natron, kanel og salt. Hell i oljen, og rør dette godt sammen. Til slutt tilsetter du raspet gulrot og hasselnøtter og rører sammen til det blir en fin og jevn røre. Stek kaken i langpanne på 175 grader i 45 minutter.
Kaken avkjøles helt før du har på kremtopping.
 Lag kremtopping: Kremosten piskes til den er helt myk og jevn, sikt så inn melis og vaniljesukker.
Tilsett saften fra sitronen. Til slutt tilsetter du romtemperert smør. (Pisk gjerne smøret først, så det blir helt mykt) Pisk kremen godt så den blir klumpfri og fin.

Denne kaken blir kjempestor, så den passer godt til større selskaper, eller hvis du vil ha noe å fylle fryseren med. Nydelig smak ihvertfall! Pyntet kaken med hakkede hasselnøtter og strimlede gulrøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar