30. okt. 2014

Thai red curry suppe med kylling

3 kyllingfileter i biter
2 sjalottløk i ringer
2 finhakket fedd hvitløk
1 rød paprika i strimler
1 gulrot i strimler
1 ts revet ingefær
5 ts Thai Red Curry paste
4 dl kokosmelk
1 ts sukker (kan sløyfes)
1 ts fishsauce
1 1/2 ts soyasaus
1 neve aspargesbønner delt i to
fersk koriander
Som tilbehør valgte jeg Jasminris (nudler kan også brukes) og varme Naan brød.
 Fres kyllingfiletbiter i stekepannen i olje og smør. De trenger ikke bli helt gjennomstekte siden de også skal kokes i suppen etterpå. Fres i 4- 5 minutter sjalottløk, hvitløk, gulrot og paprika i en kjele med olje. Tilsett red Curry og ingefær, og la det frese med i ett minutt.
 Tilsett kokosmelk og kyllingkraft i kjelen, og ha deretter i sukker, fishsauce og soyasaus.
La dette småkoke i ca 5 minutter, tilsett da aspargesbønner og noen blader finhakket koriander.
La det putre i et minutt eller to til, og suppen nå klar for servering.
 Her kokte jeg Jasminris som anvist på pakken og hadde også naan brød ved siden av.
Kjempegod suppe med masse deilige smaker!
Denne skal jeg absolutt lage igjen.

1 kommentar:

  1. Lagde denne igår, den var helt nydelig! <3 Du er så flink til å lage mat Monica! Kan du lage type ris pilaf med rosiner, hvitløk, ingefær, løk og gurkemeie? :)

    SvarSlett