Liker du sjokolademousse eller sjokoladepudding, så kommer du til å elske sabayonne!
(6- 8 personer)
5 eggeplommer + 1 egg
140 g sukker
3 ss vann
250 g mørk kokesjokolade
5 dl kremfløte
Visp eggeplommer og egget til det blir som skum.
Kok opp sukker og vann. Det skal bli 130 grader. Hvis du ikke har temperaturmåler, så
er den ferdig når det koker store bobler. Hell så den varme sukkerlaken i eggeblandingen og visp til det blir en luftig konsistens.
Visp nå kremfløten til den stivner, og smelt kokesjokolade over vannbad.
Neste steg er nå å helle halvparten av den smeltede sjokoladen i egg- og sukkerblandingen, rør dette godt sammen. Andre halvparten av den smeltede sjokoladen heller du i den stivpiskede kremfløten. Rør godt.
Bland til slutt alt sammen, og desserten er nå klar for å fordeles i dessertskåler.
Jeg elsker kombinasjonen av sjokolade og bær, så her satte jeg halve jordbær rundt i skålen,
dette blir så fint! Og litt blåbær på toppen.
Neste gang skal jeg blande litt blåbær også inni desserten, for det var kjempegodt!
For en nydelig dessert!
Pyntet med blåbær, strø av hvit og mørk sjokolade og litt diverse.
<3
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar