2. des. 2015

Marvpostei

(ca 25 stk)
Deig
250 g kaldt smør
250 g hvetemel
1 eggeplomme
1/4- 1/2 dl vann
1/4 dl konjakk (kan utelates)

Fyll
250 g mandler
250 g melis
4 eggehviter
 Smuldre sammen smør og mel til det blir en jevn masse.
Tilsett eggeplomme, konjakk og akkurat nok vann til at deigen samler seg og blir fast.
Pakk den inn i plastfolie og legg den kjølig i ca en halvtime.
 Smør sandkakeformer med smør eller formfett. Klem deigen ut i formene.
Det skal være strimler med deig på toppen av posteien, så spar litt..
Den letteste måten å håndtere denne deigen er å ha den mellom to biter av plastfolie når du kjevler.
 Sett dem i kjøleskapet etterhvert som du klemmer dem ut, og la dem stå der mens du lager fyllet.
 Mal mandler til fint mandelmel og bland sammen med melisen.
Stivpisk eggehviten og vend forsiktig inn mandelblandingen.
 Fyll 3/4 av sandkakeformene..
 .. legg på et par strimler med deig på toppen av hver.
Stekes nederst i ovnen på 200 grader i 20- 25 minutter.
La dem hvile i formen i noen minutter før du tar den ut og avkjøler dem på rist.
Disse kan du oppbevare i en tett kakeboks, men de kan også fryses.
God jul :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar