4 duebryst
salt og nykvernet pepper
smør og olje til steking
frisk timian
Selleripurè
4 skiver sellerirot
smør
salt og pepper
Eple- og rissalat
1 pose boil in bag villris
1 eple i biter
saften av 1/4 sitron
1/2 rødløk i tynne biter
frisk timian
olivenolje
salt og pepper
Duebrystene skal stekes i smør og olje på stekepanne, sammen med salt, pepper og frisk timian.
Stek i ca 2 minutter på hver side. Hvis du steker dem lengre, er det fare for at de blir veldig tørre.
Lag eple- og rissalat: Kok ris som anvist på pakken. (Jeg brukte villris)
Når den er ferdig, blander du inn biter av epler og løk, drypp over sitronsaft, olje, salt og pepper.
Bland godt, og strø over timian til slutt.
Lag selleripurè: Skjær sellerien i små biter og kok dem til dem blir møre, ca 10- 15 minutter.
Hell av vannet og mos selleribitene godt. Smak til med salt, pepper og smør.
Anrett lagvis ris og selleripure, og legg duebryst på toppen.
Her hadde jeg også saften fra nykokt Nissetyttebær som jeg hadde som tilbehør.
(Oppskrift på dette tyttebærsyltetøyet kommer)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar