26. nov. 2013

Klubb og duppe, raspeball eller komle?

Flere navn, og forskjellig vri, men basisen er den samme, også så godt!
Klubb
800 g finrevne, rå poteter
ca 1 dl hvetemel
ca 1 dl rugmel
1/2 ts salt
brunostskiver
sirup
ca 3 l buljongvann

Duppe
2 ss hvetemel
5 dl melk
100 g brunost
2 ss sirup
 Skrell og riv potetene, og  bland godt sammen med mel og salt. Konsistensen skal være bløt, men så fast at de ikke revner under koking.
 Legg litt sirup på en halv skive brunost og brett inn kantene, lag en ball rundt ostestykket med potetmassen.
 Disse skal nå kokes i  ca 30- 45 min i buljongvann på svak til middels varme. Det skal ikke fosskoke.
 I mellomtiden kan du lage duppen. Visp inn mel i litt av melken, pass på at det ikke klumper seg, men blir en jevn røre. Når det begynner å koke, sper du med melken. 
Ta så kjelen av platen og tilsett brunost og sirup. Rør til alt er smeltet godt inn.
 Server med herlig, stekt bacon til.
 Her er den nydelig kjernen som blir i midten.
 YUM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar