19. juli 2013

Parfait med hvit sjokolade og lime

Denne desserten skal fryses, så beregn god tid. Jeg lot de stå i fryseren natten over.

1 eggeplomme
1 dl sukker
 2 dl kremfløte
100 g hvit sjokolade
saften av 1/2 lime
2 gelatinplater
Legg gelatinplater i vann i 5 minutter. 
Ha eggeplomme, sukker og 1 dl fløte i en kjele. Varm opp til kokepunktet under stadig omrøring.
Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett dem i kjelen, rør godt.
Hell massen i en bolle og pisk til den blir romtemperert.
Smelt så hvit sjokolade over middels varmt vannbad. 
La sjokoladen være romtemperert før den nå skal blandes i eggeblandingen.
Visp 1 dl fløte til krem og vend denne inn i røren.
Hell parfaiten i dessertformer eller kremmerhus. 
Her har jeg brukt cellofanpose som jeg lukket og satte i en form der de ble stående rett mens de ble fryst. 
Desserten ble her servert med en nydelig morellkompott.
Herlig parfait... Falt i smak hos gjestene også! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar