30. mai 2013

Torsk med risotto og gulrot

400 g risottoris (arborioris)
800 g torskefilet uten skinn og bein
salt og pepper
olivenolje
smør
9 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
6 ss revet parmesanost
2- 3 gulrøtter i skiver
litt persille
Kok opp vann og buljongterning. Hold denne kraften varm, for den skal brukes i risottoen.
Fres løk, hvitløk, gulrot og risotto i  olje i en kjele. Det skal bare bli mykt, ikke stekes.
Hell i så mye kraft at det dekker risen. Kok opp og spe på med mer kraft etter hvert under stadig omrøring.
Risottoen skal koke i 18 minutter. Under tiden kan du steke fisken i olje og smør på stekepanne. Krydre med salt. Når risottoen er ferdig, ta kjelen av platen og rør inn smør og parmesanost. 
Smak til med salt og pepper.
Risotto bør serveres med en gang for å unngå at den blir tykk og klissete. :)
Strø over med litt persille på slutten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar