31. mai 2013

Pascal' s Fraisier

Bunn
125 g sukker
4 egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll
500 g kokende melk
150 g sukker
60 g maisenna
4 eggeplommer
250 g romtemperert smør
250 g jordbær delt i to

Lake
100 g vann
50 g sukker
15 g rom (eller en vaniljestang)
Start med å lage bunnen: Visp sukker og egg til en hvit og luftig eggedosis.
Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn. 
Alt må være godt blandet, men det tar litt tid siden du må gjøre dette forsiktig.
Smør en rund form med smør (helst 20 cm), og stek kaken på 180 grader i 30- 35 minutter.
Avkjøl bunnen helt før den deles i to.
Nå skal vi lage fyllet. Denne kremen er nydelig!: Pisk eggeplommer og sukker i en bolle.
Tilsett maisenna og bland godt. Hell over kokende melk og visp denne godt inn.
Hell nå blandingen over i en kjele og kok opp mens du rører HELE tiden. Dette skal koke i 2 minutter. Husk å rør godt i bunnen med en stålvisp hele tiden.
Ta kjelen av platen og tilsett halvparten (125 g) av smøret.
Visp til kremen blir helt glatt og fin. Nå skal kremen avkjøles helt.
Mens denne avkjøles, kan du koke laken som skal brukes til å dynke bunnene med:
Kok opp vann og sukker, ta kjelen av platen og tilsett rom eller vaniljestangen.
Avkjøles.
Når kremen er helt avkjølt, legger du den i en bolle og tilsetter resten av smøret. 
Visp i kjøkkenmaskin til de blir en hvit og luftig masse.
Ta ut bunnen på en kakeform og sett ringen på en kakefat. 
Sett halve jordbær som vist på bildet, inntil kanten på kakeformen. 
Prøv å bruk ca like store jordbær.
Nå skal du skjære ut en form av kakebunnen som gjør at den passer i midten av jordbærene.
Jeg brukte et bakepapir som jeg målte med å klippet til.
Dynk bunnen med lake ved hjelp av en pensel.
Legg så ca halvparten av kremen på bunnen. 
Trykk godt ut til sidene så kremen legger seg fint mellom jordbærene.
Legg så et lag med jordbær oppå kremen, fortsett med litt krem oppå jordbærene igjen.
Så legger du på den andre bunnen. (Lik størrelse som den første) 
Dynk den med lake og ha til slutt på resten av kremen. 
Smør fint utover på toppen så du får en jevn overflate.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer.
Pynt kaken som du ønsker.

En nydelig kake som absolutt skal lages flere ganger!

2 kommentarer:

  1. Kjempe flott kake! Ser veldig god ut :-)

    SvarSlett
  2. Den er nydelig! En krem med deilig smak. Du bør teste den, Linda :)
    God helg!

    SvarSlett