3. nov. 2012

Viltsautè med ytrefilet av reinsdyr

ca 700 g ytrefilet av reinsdyr eller annet vilt
salt 

Saus
1 hakket løk
1 sellerirot i biter
2 gulrøtter i biter
3- 4 dl matfløte
2 dl kjøttkraft eller utblandet kjøttbuljong
1 ts tørket timian
5 g hel rosèpepper
2 ss finhakket timian

Start med sausen. Ha matfløte, kraft, tørket timian og rosèpepper i en kjele 
og la dette småkoke til sausen får en tykk konsistens.
 Skjær løk, sellerirot og gulrot i biter og fres raskt i stekepanne før du tilsetter dette i sausen.
Stek biter av kjøttet på stekepannen. Krydre med salt. Disse skal tilsettes i sausen mot slutten av koketiden.
La saus og grønnsaker koke i ca 15 minutter før du tilsetter kjøttet. 
Ha i hakkede urter til slutt
 Server med salat og et godt brød til. Her har jeg brukt standard salat og Focaccia brød 
Nydelig godt

2 kommentarer: