2. nov. 2012

Reinsdyr med linser og timiansaus

Til denne retten er det helt klart best med reinsdyrfilet, men burger varianten var også kjempegodt.
(2 porsjoner)
2 reinsdyrburgere
ca 2- 3 dl grønne linser
2-3 dl utblandet kjøttbuljong
1 ts hvitvinseddik
2 finhakkede gulrøtter
2 finhakkede selleristenger
1/2 finhakket gul løk
salt og pepper
litt vann (1/2 - 1 dl)

Saus
1/4 sellerirot i grove biter
2 sjalottløk i halve skiver
1 fedd finhakket hvitløk
ca 3 ts finhakket kruspersille
1/2 bunt finhakket timian
1 ss hvitvinseddik
2-3 dl kremfløte
salt og pepper

Sett først linser på kok i buljongvann. Kok dette i ca 30- 40 minutter
 Kutt opp sellerirot og sjalottløk, dette freser du i olje i en kjele. Tilsett hvitvinseddik og litt vann
 Kutt opp gulrot, løk, selleristang og hvitløk, dette freses i stekepanne. Tilsett hvitvinseddik.
 Tilsett linser og buljongvann i kjelen sammen med sellerirot og sjalottløk.
Tilsett persille og timian og rør godt. La dette koke i ca 20 minutter.
 Sil av det meste av buljongvannet og tilsett fløte. La dette koke til det tykner litt.
Smak til med salt og pepper
 Gulrotblandingen serveres som tilbehør
Stek reinsdyrburger, og server! Kjempegod middag.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar