4. okt. 2012

Ovnsbakt klippfisk

700 g klippfisk
4 sjalottløk i skiver eller finhakket
4 fedd hvitløk i skiver eller finhakket
4 ss olivenolje
600 g røde paprika
800 g tomat (uten skall og innmat)
800 g fennikel i tynne skiver
1/2 finhakket  rød chili (uten frø)
4 ss kapers
3 laurbærblader
1 liten bunt finhakket bladpersille
1/2 liter fiskekraft
2 dl hvitvin
salt og pepper
 Del fisken opp i porsjonsstykker
 Legg paprika, tomat og fennikel i en ildfast form.
 Fres hvitløk og sjalottløk i oljen. Hell over vin og kraft. Tilsett til slutt laurbær og chili. Kok opp.
 Hell sausen over blandingen i den ildfaste formen, og sett i ovnen i 15-20 minutter på 180 grader
 Stek bacon for å ha som tilbehør
 Legg så i fisken i formen, dytt den ned i sausen og grønnsakene. Dekk til med aluminiumsfolie og sett tilbake i ovnen i 8- 10 minutter. Ha i kapers og bladpersille til slutt, og smak til med salt og pepper.
 Erter og bacon er god som tilbehør
Kos deg med god fiskemiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar