4. juni 2012

Kringle med vaniljekrem

50 g gjær
100 g smør
2- 3 dl melk
2 egg
100 g sukker
1/2 ts salt
ca 600 g hvetemel
1/2 ts kardemomme (kan sløyfes)

Fyll
Vaniljekrem
Sukker
Kanel
 Bland hvetemel, salt, kardemomme og sukker i en bolle. 
Smelt smør, ha i melk, og gjær og pass på at det er varmt nok før du heller det i det tørre. 
Tilsett egg, og la det heves under plast i ca 45 minutter
 Bak ut deigen til en stor firkant, smør på vaniljekrem, strø over sukker og kanel. 
Rull sammen til en lang pølse.
Det er mange måter å forme en kringle på. 
Her er det en med små klipte hull og en som er klipt og bitene er brettet til hver side.
 Legg på bakepapir og klipp opp pølsen som vist på bildet. Klipp med ca 2 cm mellomrom og legg bitene til hver sin side annenhver gang. La den heves i 30 minutter.
 Stekes på 200 grader, nederst i ovnen i ca 30 - 40 minutter.
Pynt med melis før servering! :)

6 kommentarer:

  1. Denne så god ut! men når skal egga i?:)

    SvarSlett
  2. Hei! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på den lille glemselen! :) Nå er det rettet opp. Denne kringla er supergod!

    SvarSlett
  3. Denne prøvde jeg i går, og den var veldig god! -Tove-

    SvarSlett
  4. Hei Tove! Ja denne er nydelig, så bra at du likte den :) Ha en strålende dag! Monica.

    SvarSlett
  5. Veldig fin oppskrift!! Deigen ble smidig og lett å jobbe med!😊 Jeg hadde hakkede mandler og perlesukker oppå, og d funka oxo bra;)

    SvarSlett
  6. Hei Anonym! Takk, ja denne er kjempegod :D Ha en fortsatt fin påske!

    SvarSlett