18. apr. 2012

Pavlova kake

(Nasjonalkaken i New Zealand)
3 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 dl sukker
1/2 ts maisenna
1/2 ts vaniljesukker
2,5 dl fløte
vaniljesukker
3 dl vaniljekrem
200 g bær

Sett stekovnen på 250 grader
 Visp eggehviten til hard skum. La vispen gå mens du har i hvitvinseddik og sukker. Ta sukkeret litt etter litt.
 Sikt inn maisenna og vaniljesukker 
 Når røren er blank og smidig har du den på bakepapir på stekebrettet. Sett den inn i ovnen og senk gradene til 100. Når denne bunnen har stekt i ca 30 minutter, slår du av ovnen og lar bunnen stå å avkjøle seg inne i ovnen med døren åpen.
Her er det bare fantasien som setter grenser for hvordan bunnen kan formes :)
 Morsomt å eksperimentere litt med utseendet på bunnen.

Gjør klart jordbær, blåbær og piel de sapo melon (honningmelon kan nok også brukes) 
 Legg bunnen over på serveringsfat. Pisk fløten hardt og tilsett litt vaniljesukker. 
 Smør vaniljekrem blandingen utover bunnen, så krem og legg på alle bærene
 Helt nydelig kake!
Om ønskelig kan du ha på sjokoladesaus. Dette gir en kjempegod smak
Her er en annen variant med dobbel bunn og kiwi

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar