15. apr. 2012

Fisk med parmaskinke, chilisaus og sukkererter

ca 500 g filet av f eks torsk eller skrei
salt
hvit pepper
tomater (beregn 1 tomat til hver person)
olivenolje
provencekrydder
3 ss smør
1 finhakket sjalottløk
2- 3 ss soyasaus
litt finhakket rød chili (ca en halv uten frø)
ca 1 ss finhakket timian
skiver av parmaskinke (går også med seranoskinke eller bacon. Beregn 2- 3 skiver til hver person)
sukkererter
1-2 ss smør
poteter eller annet tilbehør etter ønske
 Del tomatene i 2, legg den i ildfast form. Drypp på litt olje og ha på en god del Provence krydder. 
Stek disse på 200 grader i ca 20 minutter.
 Smelt smøret (3 ss) i en kjele, la dette småputre på lav varme i ca 15 minutter til smøret blir brunt. 
Fjern skummet som danner seg med en skje.
Bland sammen finhakket sjalottløk, chili, timian og soyasaus i en skål. 
Like før retten skal serveres skal dette blandes med det smøret. Den er da klar til bruk.
 Stek parmaskinken på middels varme til den blir ganske sprø. 
Fisken skal oljes, krydres med salt og pepper og stekes i ildfast form på 200 grader i ca 12 -15 minutter. 
Smelt smør (1- 2 ss) i en kjele. Ha i sukkerertene og la dem varmes og surres i noen minutter til de er gjennomstekte, men har beholdt spensten :) 
Anrett med først sukkererter, fisk, ha på 2-3 ss med chilisaus, legg parmaskinke på toppen.
Legg ved tomatene og evt annet tilbehør du ønsker.
Dette er virkelig god fiskemiddag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar