14. apr. 2012

Brød (saftige!)

5-kornbrød

3 1⁄2 dl kokende vann
180 g hel rug, eventuelt havrekli eller hvetekim
70 g hvete helkorn
70 g solsikkerkjerner
70 g sesamfrø
70 g linfrø
ca 1 liter vann
1100g hvetemel
150 g sammalt hvete, grov
150 g sammalt rug, fin
1 ts havsalt
50 g gjær

Kok opp vann først. Legg i hel rug (f eks havrekli), hvete helkorn, solsikkekjerner, 
sesamfrø og linfrø. Ha dette i en pose og la det stå i to timer ca.

 Bland det tørre, og tilslutt kornblandingen og lunkent vann med gjær i.
Bland i kjøkkenmaskin til du får en fin deig
La den heve godt. (ca halvtime eller mer)
 Bak ut brød, men ikke kna dem for hardt. 
Dynk dem med litt vann og rull den i mer korn som du strør på benken
 Etterhev dem i ovnen på 50 grader før du skrur opp varmen til 220 og steker dem i 30- 40 min.
 Avkjøles på rist
Nybakt brød er alltid godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar