28. mars 2012

Bærpai med hvit sjokolade

Sjokoladekrem
150 g hvit sjokolade
2 1/2 dl kremfløte
2 cl Cointreau (kan sløyfes)

Deig
4 dl hvetemel
2 ss melis
1 krm salt
150 g smør (romtemperert)

Pynt
Bær
Sjokolade
 Smelt sjokoladen i fløte (og evt. Cointreau) på svak varme under omrøring. Avkjøl.
 Smuldre smør i mel, melis og salt. Kna dette til det blir en deig, legg den i plast i ca 30 minutter i kjøleskapet
(hvis deigen ikke vil sitte sammen, tilsett litt vann)
 Trykk ut deigen i den formen, prikk med en gaffel. Stek den ved 175 grader i ca 25 min.
Skallet skal nå taes ut av formen og avkjøles.
Pisk den avkjølte sjokoladekremen med el visp. Pass på å ikke vispe for mye sånn at kremen skiller seg.
Prøv å unngå å bruke frosne bær, siden dette blir rennende når de tines.
 Legg bær i bunnen, deretter sjokoladekremen, og tilslutt bær og hakket hvit sjokolade på toppen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar