2. feb. 2012

Sjokolademuffins

12 stk
100 g hvetemel
20 g kakaopulver
140 g sukker
11/2 ts bakepulver
en klype salt
40 g romtemperert, usaltet smør
1,2 dl helmelk
1 egg
1/4 ts vaniljeekstrakt/ essens

1 porsjon sjokolade -, vanilje- eller kremost topping
Pynt med sjokoladestrøssel eller sølvkuler
 Varm ovnen til 170 grader
 Ha mel, kakaopulver, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser.
Lav hastighet til alt er blandet godt.
 Pisk sammen melk, egg og vaniljeekstrakt og hell halvparten over i melblandingen.
Bland sammen på høy hastighet.
Tilsett melken, bare litt om gangen. Når all melken er i, kjør i noen minutter til røren er helt glatt. 

Fyll formene og stek dem i 20- 25 minutter
 La dem hvile litt før du har dem på rist for avkjøling.
 
Pynt dem og nyt!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar