8. feb. 2012

Ørret Saltimbocca

700 g filet av ørret, uten bein og skinn
1 ts salt
2 ts kvernet sort pepper
4 tynne, lange skiver av spekeskinke eller parmaskinke
20 g usaltet smør
20 store blader basilikum (eller vanlig krydder)
4 ss olje til steking
1 ss sjalottløk, finhakket
1 ts hvitløk, finhakket
1 dl tørr hvitvin
2 dl god fiskekraft (eller buljong)
2 ss sitron
30 g usaltet smør

Kjempefin fisk rett fra fiskebutikken! ;)
 Dryss litt salt og pepper på. Smør på et tynt lag med smør på midten av fileten på begge sider.
  Legg blader av basilikum over på den ene siden (evt ha på basilikum fra krydderglass)
 Rull spekeskinke/ parmaskinke rundt . Varm opp stekepanne med olje og stek på sterk varme til den er nesten gjennomstekt og skinka er sprø. Ca 1 1/2 minutt på hver side skal være nok.
 Ta fisken ut av panna og la den holde seg lun i ovnen.
 Ha løk og hvitløk i panna  og surr den litt før du har i hvitvin. 

Kok litt og tilsett fiskekraft (eller buljong) og la den få koke litt inn.
 Rør inn usaltet smør og smak til med sitronsaft.
Fordel sjyen over fisken ved servering.
Denne fisken kan serveres med ris, salat eller en risotto med grønnsaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar