13. feb. 2012

Ostekake med browniebunn og bringebærkrem

Brownie
200 g grovhakket mørk sjokolade
200 g usaltet smør
250 g melis
3 egg
110 g hvetemel

Ostekake
400 g kremost (Philadelphia)
150 g melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 egg

Krem
3 dl kremfløte
100 g melis
150 g bringebær, og noen ekstra til pynt

Bruk en liten langpanne (33x 23 x 5 cm) med bakepapir
Varm ovnen til 170 grader
 Smelt sjokolade over vannbad.
 Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett egg, ett om gangen. 
 Tilsett delvis melet, bland godt hver gang. Sett maskinen på høy hastiget og kjør til det er en glatt blanding.
 Tilsett sjokoladen sakte og bland godt.

 Hell over på stekebrett og glatt ut med palettkniv.
 Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til det er en glatt og tykk masse. Tilsett ett egg om gangen mens maskinen går. Blandingen skal være glatt og kremaktig.
Du kan øke hastigheten på slutten for å gjøre den lettere og luftigere, men ikke bland for mye, da kan osten skille seg.  Bre fyllet over brownien og glatt den ut.
 Stek i 30 - 40 minutter til kaken er svakt gyllen i kantene. 
(Min ble nok stående littegrann for lenge her, men det gikk bra ;) )
Avkjøl og la den stå i kjøleskap  i 2 timer, men aller helst over natten.

  Ha fløte, bringebær og melis i kjøkkenmaskin og visp til det er fast, men ikke stivt.
Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et brett. Smør toppingen jevnt utover og pynt med bringebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar