13. feb. 2012

Fiskegryte

600 g lettsaltet torskefilet, skinn og beinfri i stykker
Grovt kvernet sort pepper
50 g finhakket løk
1 rød chili, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 laubærblader
1 ss spisskummenfrø (eller bare krydder)
1 ss knuste korianderfrø (eller krydder)
1/2 dl olivenolje
1 ss tomatpurè
1/2 g safran, blandet med vin eller kraft
2 dl hvitvin eller bare kraft og litt sitron
1 boks knuste tomater
1 boks kikerter, skylt i vann
2 stilker stangselleri, i staver
Finhakket basilikum, koriander eller timian
salt og pepper
4 ss god olivenolje
 Fres løk, hvitløk, spisskummen, koriander, laubærblader og chili i en vid kjele med olje
 Når det er blankt, tilsetter du tomatpurè. Fres i 30 sekunder mens du rører rundt
 Ha i tomater, tomatsaus og vin/safran eller kraft/safran blandingen. Kok dette i 15 min.

 Tilsett kikerter og stangselleri. Kok i 5 minutter til. Smak til med urter, salt og pepper
 Krydre fiskestykkene med salt og pepper og legg dem i gryta. Press dem litt ned i sausen og hell over olje.
Legg lokk på å la det dampe seg ferdig i 5-8 minutter. Avhengig av tykkelsen på fisken.
Denne retten kan du servere med couscous eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar