(ca 20 stk)
600 g renskåret hvit fisk, hyse, torsk e.l (ikke frossen!)
20 g salt
1/4 ts muskat
1/2 ts hvit pepper
1 eggehvite
4- 5 dl melk eller fløtemelk
10 g potetmel
Fisken males i kvern før du har den i en mikser
Tilsett salt, egg, krydder og potetmel
Kjør massen til den er seig og klebrig, ca 1 minutt.
Kjør massen til den er seig og klebrig, ca 1 minutt.
Spe med melk/ fløtemelk, ca 1 dl om gangen. La massen trekke til seg alt før du tilsetter mer melk.
Sjekk konsistensen og form boller med hendene og en skje. Er bollen for fast, tilsett mer melk og juster med krydder og salt.
Kok opp lettsaltet vann. Skru ned varmen, form boller med skjeer eller i håndflate med skje.
Sjekk konsistensen og form boller med hendene og en skje. Er bollen for fast, tilsett mer melk og juster med krydder og salt.
Kok opp lettsaltet vann. Skru ned varmen, form boller med skjeer eller i håndflate med skje.
Avkjøl i vannet eller server umiddelbart. Skal de brukes senere, varmes dem bare i kokevæsken.
Serveres best på klassisk vis med poteter, hvit saus, kanskje litt karri og gulrøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar