20. jan. 2012

Ostekake med geletopp

Kjempegod ostekake med geletopp.
1 pk jordbærgele

Ostekrem
1 pk gul gele m/sitronsmak lages med bare 2dl vann
3 dl kremfløte
1 beger lettrømme
1 pk Philadelphia naturell kremost
1 ts vaniljesukker
110 g melis

Kjeksbunn
175 g smeltet margarin
220 g knust, søt havrekjeks (Digestive, Bixit)

Lag gele etter anvisning på pakken. 
Hell den i en form og la den stå kjølig til geleen er stivnet.
Lag gul gele etter anvisning på pakken, men bruk kun 2 dl vann. 

La den stå på benken til avkjøling, uten at den stivner.

Stivpisk kremfløte. Bland lettrømme med kremost, vaniljesukker og melis, og vend det inn i fløtekremen. Rør inn geleen, og hell ostekremen over den stivnede geleen i kakeformen.
 La den stå kjølig.

Bland smeltet margarin med finknuste kjeks. Hell den over stivnet ostekrem i formen. Stryk kjeksmassen jevnt utover kremen og inntil kanten av formen. 
La den stå kjølig til kjeksmassen er stivnet.

Finn fram et passe stort fat. Fyll oppvaskkummen med varmt vann fra springen og dypp formen i noen sekunder. Skakk på formen, så ser du om ostekaken slipper kanten. Dersom ostekaken ikke slipper første gang, kan du gjenta prosessen. Sett formen på benken, legg fatet oppå og vipp det hele rundt. Løft opp den ene siden av formen og stikk en tynn kniv e.l inn på kanten av kaken, så slipper ostekaken lettere. Da kommer det nemlig luft til, slik at vacuumet slipper.
Pynt med bær eller frukt hvis du vil. Kaken blir også kjempefin hvis du har 
f.eks en blomsterform eller noe lignende.

1 kommentar:

  1. Hei, dette er en grei og lettvint ostekake som smaker godt! :)
    MEN (bare et lite "men"...) jeg ville ha resusert kjeksebunnen til en pakke kjeks (ca 220 gram i stedet for 300), for det blir så enormt mye kjeksebunn ellers. Jeg ville allikevel brukt samme smørmengde som i oppskriften, for bunnen var ganske tørr.

    SvarSlett