20. jan. 2012

Focacciabrød

En av mine kjære søstre er bare så glad i Focacciabrød. Dette er en variant som er kjempelett å lage, og det smaker utrolig godt! 
1 liter vann
1,6 kg hvetemel
1 pose tørrgjær
30 gram salt
2 - 2,5 dl olivenolje
havsalt
Bland alt og hev til dobbel størrelse.
Klem ut på bakeplate, stikk hull med fingrene jevnt over hele.
Hell på 2 - 2,5 dl god olivenolje, dryss over et godt lag med havsalt og stikk inn
rosmarinkvister hvis du har.
Hvis ikke kan du bruke f.eks cherry tomater, dette setter også en god smak.
Stek ved 215 grader i 15 - 20 minutter.
Enjoy!

2 kommentarer:

  1. kan denne lages med speltmjøl ?

    SvarSlett
  2. Hei! :) Jada, det kan den, det er bare å bytte ut hvetemelet. Det du må huske er at speltmel er litt fuktigere enn hvetemel slik at du enten reduserer væskemengden litt eller øker melmengden litt. Ha en strålende dag!
    Mvh Monica.

    SvarSlett