27. jan. 2012

Horn med ost og skinke

200 g smør
6 dl melk
50 g gjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg hvetemel (jeg brukte ca 1/4 grovt)
1 ts kardemomme
egg til pensling



 Smelt smør og tilsett melk. Varm til væsken er lunken. 
Bland mel, gjær, salt, sukker, hvetemel og kardemomme i en annen bolle. 
Hell i den varme melken og bland til det blir en fin deig.
Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min.

  Elt deigen om og del den i 4 jevnstore emner. 


Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. 
Del leiven i 8 spisser. 

 Legg 1/2 - 1 ss finrevet ost eller skinkeost og 1/2 - 1 ss 
finstrimlet skinke på den brede kortenden av trekanten, 
Rull sammen fra den brede kortenden mot spissen.

 Legg på bakepapirkledt stekebrett, 
Dekk med kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 20 min. Pensle med egg . 
Strø eventuelt på sesam frø hvis du ønsker.



Stek i varm stekeovn ved 225 °C på midterste rille i 12-15 min.
Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. De ble kjempegode! Godt med litt kos til helgen! :) God helg til deg også!

    SvarSlett