26. jan. 2012

Stroganoff gryte

600 g okseindrefilet eller annet oksekjøtt
salt og pepper
3 ss olje til steking
3 ss smør
1 liten løk, finhakket
2 ss paprika pulver
1 ss tomatpurè
1 ss hvetemel
1 laubærblad
2 dl buljong eller
3 dk creme fraiche
1 ss Dijonsennep
2 ss finhakket estragon
1/2 ts muskatnøtt
Finhakkede sylteagurker og finhakket tomat til pynt.
Brun kjøttet i små porsjoner på sterk varme i oljen.
Legg så alt det stekte kjøttet i en form og ha på salt og pepper.
I samme panne som du stekte kjøttet har du nå i smøret, og fres løken på middels varme til den er gyllen.
 Tilsett paprikapulver, tomatpurè og laubærblad og la det frese i ca ett minutt.
Dryss over melet og rør det inn, hell over buljongen mens du rører inn melet.
Kok opp og la det trekke i 10 minutter.
Jevn ut litt med vann hvis du syns det blir for tykk saus.
 Tilsett creme fraiche, sennep og muskat. Rør godt inn og kok opp.
 Smak til med salt, pepper og estragon. Ha kjøttet i sausen og kok forsiktig opp.
Topp med finhakkede sylteagurker og tomat.
Serveres med potetpurè, pasta eller ris.
Kjempegodt!

2 kommentarer:

  1. Denne skal testes ut men skal prøve å bytte ut oksekjøttet med hvalkjøtt. Takk for flotte oppskrifter og kom gjerne med flere!

    SvarSlett
  2. Ja, helt supert! Kjøttet kan byttes ut med det man liker best ja. Takk for at du følger med! :)

    SvarSlett