28. jan. 2012

Boller med vaniljekrem

(ca 35 stk)
2 liter hvetemel
1 liter melk
100 g fersk gjær (for søt deig)
2 dl sukker
2 egg
1 ts salt
2 ts kardemomme
200 g smør
1 pk vaniljekrem


 Bland alt untatt smør i en kjøkkenmaskin og bland i ca 10 minutter
(Melken varmes og gjæren smuldres i melken før du heller den i)
Deigen skal heves i 40 minutter, trykk deretter deigen sammen og la den heve seg en gang til.
 Del opp deigen i 4, lag avlange pølser og skjær opp i biter. Disse legger du på bakepapirkledd form som flate kaker. Ha på vaniljekrem i midten, og "brett" innover kantene sånn at det blir tett. 
Snu deretter bollene så skjøten er ned.
 Etterheves litt før du har på egg før steking.
Stek dem ved 220 grader i ca 10 - 12 minutter.
mmmmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar