Disse bruker jeg også til frokost med godt pålegg på. Herlig smak!
100 g smør
5 dl melk
50 g gjær
10 dl hvetemel
3,5 dl grovt mel
3,5 dl havregryn
2 ss sukker
2 ts kardemomme
2 ts kanel
1 ts salt
250 g rosiner (hvis ønskelig)
Smelt margarin i en kjele, tilsett melk og varm blandingen litt. Tilsett gjær.
Bland alt det tørre i en stor bolle og hel det bløte oppi.
Bland godt å få en fin deig.
Heves under plast i en time (dobbelt størrelse).
Tilsett rosinene hvis du vil ha det, og kna deigen.
Trill bollene og sett dem til etterheving i 30 min.
Stekes på 225 grader i ca.15 min.
Bland alt det tørre i en stor bolle og hel det bløte oppi.
Bland godt å få en fin deig.
Heves under plast i en time (dobbelt størrelse).
Tilsett rosinene hvis du vil ha det, og kna deigen.
Trill bollene og sett dem til etterheving i 30 min.
Stekes på 225 grader i ca.15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar