27. nov. 2013

Chutney av tørket frukt

350 g svisker
275 g dadler uten stein
275 g tørket aprikos
400 g hakket, gul løk
5 1/2 dl eplecidereddik
ca 2 ts finhakket, fersk ingefær
50 g salt
1- 2 ts allehånde
450 g brunt sukker
Del opp frukt og fjern steinene i dadlene.
Hell alle ingredienser i en kjele, kok opp og ha på lokk.
Dette skal småkoke på svak varme i 1 1/2 time.
Konsistensen skal være klissete og tykk, den tykner enda mer når den er avkjølt.
Hell på steriliserte, tette glass og oppbevar dem mørkt og kjølig.
(Når jeg steriliserer glass/ lokk, bruker jeg først å koke dem i noen minutter for så å legge dem på bakepapir  til tørk i stekeovnen på 140 grader i minst en time)
Denne skal stå i ca 3 uker før servering, slik at eddiken skal bli litt mildere og rundere i smaken.
Sett igang nå, så har du et nydelig tilbehør til kjeks og ost, juleskinke og mye mer som hører julen til.
Eller hva med å gi bort som julegave?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar