Som opprinnelig halvt Gudbrandsdøl er vel å lage rømmegrøt noe man burde kunne.
Denne grøten servert med spekemat og flatbrød vekker gode minner!
5 dl seterrømme
2 dl siktet hvetemel
5 dl helmelk
1 ts salt
Kok opp rømme og la den koke i 5 minutter.
Sikt inn halvparten av melet under kraftig omrøring. La dette stå å småkoke til fettet begynner å piple frem.
Dette fettet/ smøret tar du av med en skje.
Rør inn resten av det siktede melet og spe nå med litt melk om gangen. Rør godt mellom hver gang.
Grøten skal koke i 5 minutter til, og smak så til med salt.
Serveres med smør, sukker og kanel på toppen. Spekemat og flatbrød på siden.
Denne grøten servert med spekemat og flatbrød vekker gode minner!
5 dl seterrømme
2 dl siktet hvetemel
5 dl helmelk
1 ts salt
Kok opp rømme og la den koke i 5 minutter.
Sikt inn halvparten av melet under kraftig omrøring. La dette stå å småkoke til fettet begynner å piple frem.
Dette fettet/ smøret tar du av med en skje.
Rør inn resten av det siktede melet og spe nå med litt melk om gangen. Rør godt mellom hver gang.
Grøten skal koke i 5 minutter til, og smak så til med salt.
Serveres med smør, sukker og kanel på toppen. Spekemat og flatbrød på siden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar