28. aug. 2013

Crème Brûlée med og uten jordbær

(Oppskriften er til 4 porsjoner)
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
2 ss kremfløte (til å blande maisenna i)
1 ss maisenna
1 egg
4 eggeplommer
80 g sukker
1/ 4 ts raspet sitronskall
sukker til topping
ønsket mengde delte jordbær om du vil å ha det i
Ha fløte, frø fra vaniljestang og vaniljestangen i en kjele. Kok opp under omrøring.
Bland sammen fløte og maisenna og ha dette i kjelen. Rør godt og kok opp igjen.
 Riv skall av sitron og bland dette med egg, eggeplomme og sukker
 Tilsett litt og litt av eggeblandingen i den varme fløteblandingen mens du rører.
Sil blandingen til slutt før du har den i ildfaste dessertformer. 
Ha biter av jordbær i skålene hvis du vil det, dette er ihvertfall helt nydelig :)
 Sett formene på ei stekeplate og fyll 2/3 med vann i stekeplata.
 Stek på 200 grader i 35 minutter midt i ovnen. Avkjøl.
 Strø et tynt lag med sukker på toppen
Bruk gassbrenner for å få et svakt brent lag på toppen. 
(Hvis du ikke har gassbrenner, kan du sette i ovnen på grillelement i 2- 3 minutter)
 Nydelig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar