2 ss smør
2 ss olje
2 finhakket sjalottløk
1 finhakket fedd hvitløk
1 dl hvitvin
8- 10 dl kyllingbuljong
100 g sjampinjong (finhakket, like store biter som risen)
1 gulrot (finhakket, like store biter som risen)
2 stilket stangselleri (finhakket, like store biter som risen)
5 cm purre (finhakket, like store biter som risen)
50 g frosne erter
50 g revet parmesanost
2 ss god olivenolje
2 ss smør
noen dråper sitronsaft
salt og pepper
finhakket, fersk persille
Fres sjalottløk, hvitløk og sjampinjong i smør og olje i en tykkbunnet kjele.
(Når man lager risotto er det viktig med jevn varme i kjelen)
Når det er blankt, tilsetter du risottoris.
Tilsett vin, og kok inn under omrøring. Spe med kraften. Når det er 10 minutter inn i koketiden, tilsettes gulrot, selleri og purre. Kok i tilsammen ca 18- 20 minutter.
Ertene tilsettes når det er igjen ca 3- 4 minutter.
Når risen er mør, skal den hvile i noen minutter.
Tilsett smør, parmesan og litt olje og etter et par minutter rører du alt sammen.
Smak til med sitron, salt og pepper og rør inn persille.
Risotto bør serveres med en gang for å ikke bli klissete.
Server som egen rett eller som tilbehør.
Server som egen rett eller som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar