11. apr. 2013

Kyllinglår i kremsaus

4 rå kyllinglår med skinn
salt og pepper
4 sjalottløk delt i 4
4 store friske sjampinjonger i skiver
1 gulrot delt i biter
50 g bacon i biter
1/2 ss smør
1 1/4 dl hvitvin (alkoholfri kan brukes)
1 1/4 dl hønsebuljong
1 dl Creme Fraiche
4- 5 ss frisk timian
1 ts maizena
1/2 ss kaldt vann

Brun kyllinglårene i stekepannen først. Krydre dem med salt og pepper.
 Stek så gulrot, sjampinjong, bacon og sjalottløk i smør på stekepanna. 
Hell på hvitvin og la det småkoke til mengden halveres.
 Når det er ferdigstekt, helles alt over i en ildfast form. 
Tøm over hønsebuljongen, og dryss over med litt timian.
Legg den brunede kyllinglårene på toppen og dekk over med aluminiumsfolie.
Stekes i ovnen på 200 grader i ca 55 minutter.
 Når retten er ferdig, siler du av kraften fra den ildfaste formen og blander denne 
sammen med Creme Fraiche i en kjele.
  Ha i litt timian. Kok opp sausen og jevn den ut med maizena blandet ut i kaldt vann. 
Smakt til med salt og pepper.
Anrett med saus, grønnsaksblanding og kylling. Dryss over med timian.
O'du herlig middag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar