(4 porsjoner)
100 g hakket, hvit sjokolade
1 dl lys rom
2 ss sukker
5 eggehviter
2 eggeplommer
smør
sukker
4 pasjonsfrukt
Her må alt skje ganske fort for at luften i sufflèen ikke skal gå ut, derfor er det lurt å gjøre alt klart.
Sett ovnen med stekebrett i på 175 grader. Smør først små ildfaste former med smør og sukker.
Hakk sjokoladen så den er klar. Del eggehvitene og eggeplommene.
Varm rom i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Rør den godt inn og tilsett eggeplommer.
Dette skal bli en glatt masse.
Nå skal du vispe eggehviter og 1 ss av sukkeret, og dette skal gjøres for hånd.
Dette for at det skal skapes mest mulig luftbobler som gjør det lettere for sufflèen å heve seg i ovnen.
Eggehvitene skal piskes helt til det blir en stiv skum av det.
Mot slutten av pisketiden, tilsetter du 1 ss sukker til.
Vend forsiktig inn et par skjeer med eggehvite i sjokolademassen.
Deretter vender du forsiktig inn sjokolademassen i resten av eggehvitene.
Bruk slikkepott og vend ca 4- 5 ganger. (Ikke mer, for da går luften ut)
Fordel røren i formene og sett inn på den varme platen i ovnen.
Stekes i ovnen i 10- 12 minutter. Når den er hevet og har fått farge på toppen er den ferdig.
Lag en liten åpning i sufflèen og tilsett fruktkjøttet fra pasjonsfrukt.
Serveres med en gang
Deilig dessert!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar