1000- 1100 g hvetemel
6 dl lunken melk
25- 50 g fersk, rød gjær
150 g sukker
3 ts kardemomme
1 ts havsalt
1 egg
ca 150 g romtemperert smør i små terninger
ca 300 g rosiner som har vært bløtlagt i varmt vann (minst 30 min.)
Ha alle ingrediensene med unntak av smøret i en bolle.
Elt godt sammen med kjøkkenmaskin i ca 10 minutter på lavt tempo.
Tilsett smøret i små terninger og elt på litt mer tempo til alt smøret er arbeidet inn i deigen.
Tilsett rosiner, og hev under plast i en time.
Legg deigen på bakepapir på stekeplate og hev igjen til dobbel størrelse.
Legg deigen på bakepapir på stekeplate og hev igjen til dobbel størrelse.
Pensle med egg og skjær snitt i brødene.
Stek nederst i ovnen på 200 grader i 25- 30 minutter.
Hvis du syns brødene får for mørk farge, kan du legge på et bakepapir på toppen mot slutten av steketiden.
Nydelig godt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar