500 g karbonadedeig
1/2 chorizo pølse i skiver
1/2 boks hele, skrellede tomater (hermetiske)
1/2 finhakket rød paprika
1/2 finhakket gulrot
1 1/2 finhakket løk
2 1/2 finhakket fedd hvitløk
25 g tomatpure
1/2 rød chilipepper på glass i olje
1/2 ts kajennepepper
1 - 2 ts kummin
1/2- 2 laurbærblad
2 stjerneanis
salt
olje
1 ss knust tørket chili
1 ts merian eller basilikum
Løk og hvitløk freses i stekepanne sammen med laurbærblader og stjerneanis til løken er bløt.
Stek kjøtt i olje på sterk varme, ta litt og litt kjøtt om gangen for å unngå at kjøttet kokes.
Tilsett løkblandingen i kjøttet og senk temperaturen på platen.
Fres paprika, gulrot og chorizo på stekepanna i olje. Bland så dette inn i gryta.
Tilsett vann og la det koke.
For å lage en god tomatsaus kan du gjerne bruke trykkoker, men her lagde jeg det bare i en kjele på sterk varme. Legg i tomater, chili i olje + litt av oljen og tomatpure, og mos det med stavmikser.
Kok til det blir en tykk konsistens. Tilsett blandingen i gryta, og krydre med litt kajenne, kummin og litt merian eller basilikum. La gryta koke videre under lokk. Desto lengre den koker, desto mer smaker det!
Smak til med salt.
Anrett tacoen som du liker den best, og nyt de herlige smakene!
Hva med de hjemmelagede tacolefsene han hadde til? Hilsen Lise
SvarSlettHei! Litt usikker på om dette er de samme han bruker, men her er ihvertfall hjemmelagede Tortilla lefser :) http://monicasmat.blogspot.no/2012/10/tortilla-lefser.html
SvarSlett