150 g smeltet smør
3 store eggeplommer
eggehviter fra 3 egg
7 dl sukker (!)
1, 5 dl kakao
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
4 dl lettrømme
3/ 4 dl melk
Fudge sjokoladekrem
300 g kokesjokolade
2 dl lettrømme
9 dl melis
3 ss melk eller kaffelikør
Bruk en stålvisp og visp sammen smør, eggeplommer og sukker.
Sikt inn kakao, mel og bakepulver og rør godt sammen.
Tilsett melk, rømme og vaniljeessens og rør videre
Visp sammen eggehvitene og vend dette inn til slutt i røren.
Fordel røren i tre former som er like store. (Dette gjør det lettere senere, siden kaken er ganske porøs, og vil mest sannsynlig dette fra hverandre hvis man skal dele en bunn i tre deler)
Stek bunnene på 175 grader i 30 minutter.
Avkjøl bunnene helt.
Lag sjokoladekrem: Smelt sjokoladen sammen med melk i en kjele på svak varme.
Ta kjelen av platen og rør inn rømmen. Ha i melis og pisk til du får en jevn krem.
Smør et tynt lag med krem mellom kakebunnene mens du bygger den
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar