6. sep. 2012

Polarbrød

(ca 18 stk)
100 g havregryn
450 g sammalt hvete grov (fin kan også brukes)
450 g hvetemel
50 g sukker eller annet søtningsmiddel
50 g gjær
1/2 ts salt
2 1/2 dl vann
3 dl melk
1 dl solsikkeolje (eller raps)
 Bland alt det tørre før du har i lunkent vann, olje og melk. Hev deigen i ca 45 minutter under plast.
 Bak ut boller (eller stikk ut former for å lage det litt mer moro til f eks matpakke til barna) og klem dem flate. Legg på bakepapir på stekebrett og prikk dem med gaffel.
Sett ovnen på 225 grader, og etterhev dem mens ovnen blir varm nok.
Stek dem i 7- 8 minutter. De skal såvidt få farge.
Disse smaker jo 10 ganger bedre enn de du får i butikken!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar